Groot dank aan de personen die zich hebben opengesteld en mij in vertrouwen namen om intieme kwesties met mij te delen. Hierdoor ontstond de verbinding die nodig is om in alle zuiver- en openheid onze samenwerking aan te gaan en jullie op eigen kracht te laten ervaren hoe het voelt om de eerste stap, in de voor jullie, gewenste richting te zetten.

Coaching
Lieve Jeanine
Heel erg bedankt voor jouw energie, inzet en liefde om mij op mijn pad verder te helpen.
Het heeft mij enorm geholpen. Ik ben vooral een stuk lichter geworden, ik draag minder 'balast'.
Zo komen de goede dingen weer meer boven drijven, wat me ook meer positief maakt en meer 'mijzelf'.
Dank voor de extraatjes, zoals de boeken en andere tips.
Veel liefs!

Chakra healingsessie
Er was ook liefde en levensenergie.

Jeanine heeft mij begeleid in een sessie om mijn chakra’s waar blokkades op zaten te openen.
Ik heb er bijna geen woorden voor hoe dit was, maar het was maf en heel intens. Het intenste was als de steen, die ik gekozen had uit haar Mesa, op een chakrapunt gelegd werd. Er kwam zoveel los aan emoties, spanning en zwaarte wat zich lichamelijk uitte, maar ook zag ik bij bepaalde punten beelden van een vorige leven.

Naast dit alles was er ook liefde wat door mijn lichaam straalde, dit bracht veel rust en vrede in mijn hoofd.
Door middel van vertellen wat je ervaart en dit uit te blazen, creëer je weer rust in jezelf. Het is ook fijn dat iemand bij je is en je hierin zo fijn begeleid als Jeanine. Haar stem en professionaliteit zorgen voor een veilig gevoel waardoor je dieper kan komen bij je thema.
Ik merkte ook een heel intens gevoel als de steen weer van een chakrapunt afgehaald werd, het is alsof er een deurtje open gaat en dat je alles vanuit dat punt weer opneemt.
Bij mij uitte dit zich in tintelingen en trillingen vanuit de chakrapunten en dan door mijn hele lichaam. Deze tintelingen waren in mijn ervaring ook niet vervelend. Om het kort te omschrijven voelt het alsof je zintuigen, zenuwen en chakra’s weer open staan om te ervaren.

Ik zou het iedereen aanraden en mijn tip is sta open voor wat op je afkomt, geen verwachtingen voor jezelf zetten. Het is een kwestie van ervaren en ook bepaalde beelden die je zou kunnen gaan zien, niet teveel over nadenken of over speculeren. Blaas het uit naar de steen en voel je levensenergie weer stromen.
Ik voel me weer als herboren en ontspannen!
TOM uit Heerlen

LIP- en familieopstellingenavond 26 maart
Thema’s deze avond waren: Ik kan me niet verbinden met anderen en mezelf en misofonie.
De woorden die de aanwezigen aan deze avond geven:
Duidelijkheid,  Inzicht, Zucht,  Openheid, Vernieuwend, Verrijkend, Verbanden, Vormen, Verhelderend, Groei.

Reactie Monique
Bij jeanine, word je ontvangen met een heel warm welkom. Ze heeft een prachtige ruimte, waar alles kloppend voelt. De sfeer is ongedwongen, er is ruimte voor lachen, verdriet, boosheid, gemis en alles wat zich aandiend. Jeanine als opsteller steld zich kwetsbaar op en dat creëert o.a een heel veilig gevoel dat alles er mag zijn zonder oordeel.
Afgelopen dinsdag kwamen voor mij weer mooie inzichten over de heilige geometrie. Thanks 😘

De tatoeëerders in de shop vonden het allemaal ongelofelijk!
Dalena kwam bij mij voor misofonie en tijdens een sessie spraken we over haar nieuwe tattoo die ze ging laten zetten. We hadden het over de pijn die het weer zou gaan doen. We hebben toen gewerkt met deze pijn. We hebben gewerkt met een aantal oefeningen en Integral Eyemovent Therapy (IEMT). Het resultaat is te gek!

Dalena vertelt over haar pijn-ervaring, januari 2024
“Ik heb je een update beloofd, betreft het tatoeëren afgelopen woensdag. Nou, ik kan je zeggen, het was behoorlijk ongelofelijk!
Ten eerste, ik heb gelegen van 10:30 uur tot 18:30 uur met een paar korte pauzes (10 min.) tussendoor terwijl ik voorheen na 3/3,5 uur echt wel helemaal klaar was (de meeste mensen overigens).
Ten tweede, ik ben natuurlijk drie weken terug ook getatoeëerd dus ik kon goed vergelijken en het was aanmerkelijk minder pijnlijk dan de vorige keer. Ik zal niet zeggen dat het pijnloos was, dat gaat te ver, maar het was veel beter te hebben.
Ten derde, en nu komt ie, ik had met Jeanine visualisatie oefeningen gedaan, bijvoorbeeld dat ik het pijnlijke gevoel van rood naar groen/grijs veranderde en het vervolgens in een doosje deed. Ik had ook een verkoelende "wolk" om mijn arm heen gevisualiseerd en dat hadden we vervolgens allemaal verstevigd met IEMT (Integral Eyemovement Therapy).
Het idee was dat ik dit tijdens de dag ook zou kunnen terughalen als het pijn ging doen. Toen ik tijdens het tatoeëren de focus legde op die grijze verkoelende wolk ging het veel beter, want die kon ik continu voor ogen houden en die kon steeds de pijn wanneer het kwam verdoven/verkoelen. Dit lukte op een gegeven moment zo goed dat ik zo'n anderhalf uur in een soort van slaap ben gevallen!

De tatoeëerders in de shop hadden allemaal zoiets van 'dit is ongelofelijk' en toen ik uitlegde over IEMT noemde mijn tatoeëerder het een 'gat in de markt'.
Betreft die slaap; ik ben in een soort van trance geraakt denk ik, iets wat dicht in de buurt kwam van een lichte slaap. Mijn hele lichaam en ademhaling werd super kalm en ontspannen en langzaam (zoals wanneer je slaapt) en ik was echt heel ver weg, maar ik kon heel in de verte wel nog de muziek en stemmen van de shop horen, maar ik voelde me ver weg van mijn lichaam. Mijn arm leek van iemand anders en ik voelde echt amper iets. Ik moest ook echt weer even 'wakker worden' toen ik weer bij was.
Tot slot, de laatste anderhalf uur van de dag was wel wat vervelender en zeker het laatste half uur was echt niet leuk meer. Ik merkte toen duidelijk dat het mij niet meer lukte om die mentale staat te bereiken en de pijn echt scherp werd. Maar ja, logisch denk ik als je al zoveel uren er ligt.
Jeanine, ik ben in ieder geval super tevreden en ik wilde je echt even uitgebreid laten weten hoe het was gegaan, omdat dit voor mij ook echt een soort van ultieme test van de effectiviteit van IEMT en mijn mindset was.
Als je dus echt, maar dan ook echt, gelooft dat het werkt, dan werkt het dus ook fantastisch!”

Dalena van Heugten, december 23

"Ik voel me lichter, ik zit beter in mijn vel en ik ben dingen vanuit een ander perspectief gaan bekijken".
Ik heb mijn coachingsessies met Jeanine als erg prettig ervaren. Door haar open en vriendelijke uitstraling had ik al snel het gevoel dat het bespreken van persoonlijke onderwerpen erg natuurlijk verliep. Ze stelde vragen die me aan het denken zette over mezelf, wist de vinger vaak op de zere plek te leggen en kon heel goed spiegelen. Door het praten en de IEMT-therapie voel ik me lichter, zit ik beter in mijn vel en ben ik dingen vanuit een ander perspectief gaan bekijken. Ze heeft me de tools gegeven om te blijven werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling en aan mijn mentale welzijn en daar ben ik haar heel dankbaar voor!
Carlos
, december 23

Eetgeluiden waren het ergste! Lees hoe Dalena van haar misofonie afkwam
Ik had last van misofonie sinds zo lang als ik me bewust kan herinneren. Mijn eerste herinneringen gaan terug naar dat ik als 8-jarige eiste dat de tv aanstond wanneer we als gezin thuis aan het eten waren. Ik had achtergrondgeluid nodig om mij af te leiden van de geluiden die voor mij zo op de voorgrond stonden. Eetgeluiden waren het ergste; smakken, slikken, kraken.
Maar later kreeg ik ook last van ritselende zakjes, met een lepel in een theemok roeren, of iemand die ‘verkeerd’ of ‘te luid’ ademde. Moordlustig werd ik ervan.
Op de middelbare school durfde ik er niks over te zeggen en bracht ik de lunchpauzes liever alleen door. Later in het werkende leven schaam je je teveel om het kenbaar te maken. In je relatie en gezinsleven heeft het een grote, negatieve impact. Je voelt je waardeloos en schuldig als je je zo boos kunt voelen op je echtgenoot of je kinderen terwijl zij niets fout doen.
Pas enkele jaren geleden kwam ik het begrip ‘misofonie’ tegen. Voor die tijd wist ik niet eens dat er een naam voor bestond. Het gaf al een stukje opluchting, te weten dat waar ik zo’n last van had wel iets echts was, waar sommige andere mensen ook aan lijden.
Ik schreef ‘ik had last van misofonie’, want ik kan nu zeggen dat mijn klachten sinds ik met Jeanine Rijcks heb gewerkt, in het verleden liggen. Ik had nooit kunnen denken dat dit grote monster waar ik al zo lang tegen vocht dan toch echt geveld kon worden.
Jeanine, die als ervaringsdeskundige snapt wat je ervaart, maakt gebruik van een combinatie van verschillende technieken, waaronder familieopstellingen, IEMT en audiobestanden die voor mij een grote verlichting hebben betekend.

Belangrijker nog, Jeanine leert je dat misofonie in feite niets met geluid te maken heeft en al zeker niet iets is waar je maar mee moet leren omgaan. De gevoeligheid voor bepaalde geluiden heeft een signaalfunctie.
Het is de zoektocht naar wat het is dat je lichaam je wil vertellen waar Jeanine je in begeleidt, om vervolgens datgene op te lossen.
Dan blijkt die misofonie helemaal niet meer nodig. Wat een overwinning.
Dalena van Heugten, Psychologiepraktijk Dr. D. van Heugten
, oktober 23

"Ik moest voelen, ik dacht, dat lukt mij niet."

Onderstaande review heb ik ontvangen in september 2023. Deze cliënt kwam bij mij terecht via een doorverwijzing van een collega.
We zijn begonnen met een aantal gesprekken, IEMT-sessies, andere oefeningen en daarnaast een drietal familieopstellingen. Dit coachingstraject wordt vergoed door de werkgever van mijn cliënt.
Misschien is dit ook voor jou mogelijk neem dan vrijblijvend contact met mij op.

“Ik heb bij Jeanine een coachtraject gevolgd met o.a. IEMT-sessies en oefeningen om het gevoel van vroeger, zoals nare herinneringen, emoties, schuldgevoelens te verwerken.
 Door de therapie werden de nare herinnering vager en kregen een andere plek.
Ik moest ‘voelen’, ik dacht, dat lukt mij niet. Dat voelen gaat mij steeds beter af. Het verleden mag er gewoon zijn. Ik kan nu met meer afstand naar de herinneringen kijken zonder de spanning en onrust (akelig gevoel) in mijn lijf te voelen.Mijn eerste familieopstelling die ik meemaakte als representant vond ik heftig maar was voor de vraagsteller heel waardevol. Ik heb aan de zijlijn meegekeken. Het maakte de situatie in haar leven duidelijk. De vraagsteller werd zich bewust van de situatie. Hierdoor kon er voor haar een oplossing komen. 
Vorige week heb ik een LIP opstelling ontvangen. Wat was dit een heftige ervaring. Na enkele dagen van bezinning en een goed gesprek heb ik beter inzicht gekregen in mijn situatie. Het is wonderbaarlijk maar het werkt heel verhelderend. Het maakte situaties in mijn leven duidelijk. Over wat ik doe en waarom.Bedankt Jeanine voor deze bijzondere ervaringen en begeleiding. Ik voelde mij meteen op mijn gemak en het was vertrouwd. Je bent een warm en kundige coach”.
Helma uit Geleen, september 23

MOEDERS ....
Systemisch werk, een magische avond in november, nu alweer een jaar en vele opstellingen verder.
Dankbaar voor alle openheid en het in mij gestelde vertrouwen door alle mensen die ik in deze periode heb mogen ontmoeten.
Speciaal dank aan Marleen Koch en Ilona van Bree-Wiggers die mij ook bij de start veel gesteund hebben met hun aanwezigheid.
Tijdens deze avond heb ik, samen met 10 mooie mensen, 3 bijzondere opstellingen mogen begeleiden.
Emotioneel afwezige moeders, romantische liefde, stress en het omarmen van je innerlijke rust waren thema’s.
Niet alleen voor de vraagstellers maar ook voor de representanten kwamen eigen thema's aan bod. De energie stroomt……

We dansten op ….So Say Geronimo! Can you feel my love…..
De woorden waar we mee eindigden waren, verbinden, ik heb er geen woorden voor, interessant, mooi, indrukwekkend, moeder (2x), liefde, rust, dankbaar en transformerend.


Het was een cadeautje

Dit waren de laatste woorden en 2 reacties van de Opstellingenavond 26 september
Het was een cadeautje, Dualiteit, Fun, Heftig, Bijzonder, onbewust, vertrouwen.

Een week na de opstelling had ik met "vraagstellers" contact. Dit is wat ze nu ervaren.
*Ik heb een heel fijn gesprek gehad met mijn moeder hoe ik als kind was, ik ben 60+er en snap niet waarom ik daar niet eerder naar gevraagd heb. Het was voor mij een heftige opstelling maar ik kan nu wel verder. Er vallen veel puzzelstukjes in elkaar over mij in ons gezin vroeger en welke patronen ik heb overgenomen van mijn moeder.
Heel fijn, ik ben nu weer een stapje verder.

*W-appbericht: Ik was net nog aan het denken wat voor een fijne impact mijn eigen opstelling heeft gehad. Het was net dat laatste zetje wat ik nodig had om echt die zelfliefde te voelen. Echt heel fijn om te ervaren. Ik voel me echt compleet.
En wat fijn Jeanine, dat je ook dat stukje nazorg doet. Ik vond het echt heel fijn dat je me nog even gebeld hebt.

Artikel over misofonie in De Limburg
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20230904_94922569?utm_source=Ondernemen-in-Limburg&utm_medium=Nieuwsbrief&utm_campaign=202395

Verwondering
Ieder uit de groep zei in 1 woord over de ervaring, opstellingenochtend 11 juli 23.
Verwondering, openheid, verbazing, blijft bijzonder, knap, echt luisteren en zien, JIPPIE.


Reactie van de vraagstelster na een week
In de eerste week na de sessie vroeg mijn dochter om iets samen te ondernemen....Dat kwam echt als een verrassing....en dat was fijn om te doen.Ik merk zelf dat ik er anders tegenaan kijk, dus in die zin heeft het zeker een positief effect gehad...

Groetjes en succes met wat je doet!!! Dat doe je goed!!
Karin uit Maastricht

Jeanine, Onderzoek IEMT aan Maastricht University Faculty of Psychology and Neuroscience in samenwerking met de breinkliniek (www.breinkliniek.nl) en IEMT opleider Anne ten Brinke, 3 juli 23

Uni 3
Uni 3

Vandaag als IEMT-therapeut meegewerkt aan het eerste wetenschappelijk onderzoek m.b.t. de vergelijking van de effecten IEMT en EMDR aan de Universiteit van Maastricht. Wat een mooie dag was het. De participanten waren allen enthousiast over de ervaringen tijdens de sessies.
Dank aan (foto van L naar R) drs. Naima Trouk, (ikzelf Jeanine), dr. Anouk Velthuizen (EMDR),  dr. Ruud Koolen,  Psychologe dr. Dalena van Heugtenen en participanten voor de fijne samenwerking en sfeer die werd gecreëerd.  

Ik ben geslaagd, juli 23 (na 1 IEMT therapie-sessie)
Suzanne kwam bij me voor haar faalangst, ze moest herexamen doen. We hebben middels IEMT gewerkt aan haar faalangst. Er waren diverse thema's die naar voren kwamen. De week vooraf en tijdens haar herexamen was Suzanne niet zenuwachtig. Heeft ze geschreven en geschreven en slaagde uiteindelijk met een 7.  Trots op jouw!

Hoe ik me nu voel, zo heb ik me nog nooit gevoeld (Coachtraject 7 sessies).
Het gaat super met me, ik wil je bedanken in het begeleiden in mijn herstel waarbij ik veel aan jou heb gehad! Ik denk als ik niet de kans had gepakt om met jou samen aan de slag te gaan dat ik heel diep was gegaan. Je hebt indirect toch wel "mijn leven gered". Bedankt voor alles je bent een pracht mens en ga door met wat je doet want je bent er fantastic in!! Want hoe ik mij nu voel zo heb ik heb mij nog nooit gevoeld. Ik heb mijzelf weer terug en er is rust liefde en vooruitzicht voor mij wat ik eerst minder had maar nu geloof ik er in en dat gevoel is empowering!

Familieopstellingenavond
Het was wederom een bijzondere avond. Fantastisch om te zien wat er bij de vraagstellers en representanten los wordt gemaakt.
De woorden waarmee we dit keer eindigden:
Krachtig - Bijzonder - Verrassend verlicht - Energie - Acceptatie - Loslaten - Dankbaar.

Ik had veel minder neiging tot snoepen. Sophia uit Maastricht (3 coach/IEMT sessies)
Heel bewust vertelde Jeanine van tevoren niet wat voor effect ik zou kunnen voelen, om placebo-effect zo klein mogelijk te maken; en wat voor een impact heeft één sessie op mij gehad. Net zoals dat intuïtie niet meetbaars is, maar wij wel allemaal op vertrouwen, kun je dit ook met de kracht van IEMT. In diezelfde week had ik veel minder neiging tot snoepen. Voor een ander emotioneler thema heeft Jeanine ook 'ge-IEMT', waardoor ik bepaalde onbewuste gevoelens kon doorvoelen en verwerken. Er is nu letterlijk meer ruimte. Ik voel me sterker en heb het gevoel dat ik oud verdriet weer heb verwerkt. Jeanine luistert en hoort de vraag achter de vraag. Je hoeft niet de hele ervaring te herbeleven en toch zeer grondig emoties los te koppelen van die nare ervaring.

Jeanine, bewust naar de pijn gaan
Afgelopen week tijdens de Advanced Training IEMT wederom ervaren dat bewust naar de pijn gaan zo effectief is om hier vervolgens weer lading vanaf te halen en te verwerken om te helen.
Ik had tijdens een IEMTsessie door Anne ten Brinke mijn laatste restje Misofonie buiten mij geplaatst en nu een aantal dagen later merk ik ook echt nergens meer last van te hebben. 🙏🏻
Wil je meer weten? Plan dan hier een afspraak jeanine@miso-fini.nl

IEMT-sessie Karin
Tijdens het eerste gesprek komt naar voren dat Karin zich niet kan focussen. Ze krijgt niets gedaan. We onderzoeken welke onderliggende emoties er zijn en ik behandel Karin vervolgens met de Integral Eyemovement Therapy (IEMT) .
Na twee dagen krijg ik een bericht "Ik heb een giga motivatie en focus, "dank je wel Jeanine, ik zou graag een vervolgsessie willen inplannen voor andere belemmerende situaties die steeds terugkeren.
De sessie erna heb ik Karin middels IEMT en systemisch werk verder geholpen.
Er zijn al heel wat veranderingsprocessen aan de gang gezet! ;0).

Daderschap
De woorden van de deelnemers aan de familie-opstellingenavond februari 23
Dankbaar - Aangeboord - Daderschap - Krachtig - Synchroniciteit.

Ik Dacht:  “wat gebeurd hier”.van een 8 naar een 4! (waarbij 10 het ergste is)
Succesverhaal van Bianca (last van misofonie) januari 2023, van een 8 naar een 4! (waarbij 10 het ergste is).
Bianca heeft na een aantal individuele therapiesessies meegedaan aan de Miso-fini workshopdag! Hierover zegt ze het volgende.....
"Tja.. nuchtere rationele ik… sceptisch maar toch aangegaan.... familieopstelling. Ik heb misofonie en werd gek van mijzelf, laat staan dat mijn gezin het wel eens gehad heeft met mij…....Woede, walging en echt moordneigingen had ik vanuit mijn tenen.
Ik stap dan toch maar na een aantal individuele coachsessies en gesprekken met Jeanine de Miso-fini workshop- en familieopstellingdag in...
Dacht “wat gebeurd hier”. Zijn deze mensen acteurs? Wat gebeurt er met mijn gevoel?
Nee, zij volgen hun gevoel. Zij is mijn misofonie, wat is zij akelig.. ik laat het gebeuren en zie wel wat het allemaal doet.
2 weken later......... ik merk dat ik meer rust ervaar. Minder getriggerd ben op geluid en “dingen” anders zie en voel, zelfs de woede is er niet. Ik weet niet wat er is gebeurd, maar ik merk verschil. Kan het niet uitleggen.. de nuchtere ik.
Ben er nog niet, veel oefenen. Maar ik ben blij dat ik dit traject ben aangegaan, niet altijd makkelijk maar het helpt. Ik heb misofonie en dat hoort bij mij.. het is wat het is…
Ik ben bij Jeanine gestart met een 8 en het is nu voor mij een 4. Hier ben ik al heel blij mee".
Bianca uit Beek.
We zijn gestart in november 22 en dit is een reactie in januari 23!

Joop 20 jaar, uit Heerlen ontvangt een coachtraject. Over IEMT na de 3e sessies
Bij de eerste sessie wist ik niet wat ik kon verwachten, maar nu na de derde sessie kan ik zeggen dat het echt werkt.  Je moet goed bij je gevoel blijven en open zijn naar de behandelaar, Jeanine in dit geval. Zo werkt het voor mij tenminste het beste, als ik er op deze manier in sta.
Na een IEMT-sessie kan ik beter nadenken over dingen waar ik tegen aanliep. Na het IEMTen was ik altijd opgelucht en hoe meer dagen er overheen gingen, hoe meer rust ik ervaarde en ik ook beter in mijn vel ging zitten. Ik kan nadenken en het probleem vanuit meer opzichten bekijken, wat ik eerst niet kon omdat er te veel emotie bij zat.
Het werkt oplossingsgericht en ik kan nu ook bepaalde dingen een plek geven en voor mij specifiek, anders naar mijzelf kijken.

Jeanine als behandelaar
Jeanine liet mij mijzelf zijn, geen oordeel en een super open houding, dit was te merken aan de manier hoe ze zit, luistert, doorvraagt en ik heb het gevoel dat ze mij begrijpt.
Ook heeft ze soms reflectieve vragen die soms heftig zijn, omdat ze direct zijn, maar dit is voor mij fijn, hierdoor sta ik meer stil bij dingen en ga ik op een andere manier nadenken. Zoals bijvoorbeeld: "Ik ben goed genoeg, ik maakt mijn eigen geluk".
Naast het IEMTen gaf ze mij hulpmiddelen waardoor ik kan omdenken, wat bevrijdend en tevens moeilijk is. Maar oefening baart kunst dus ik blijf oefenen en mezelf ontdekken, want het werkt. Bij elke sessie staan wij stil bij de vorige sessie waardoor je ook weer gehoord voelt en we bespreken waar ik tegen aanloop of wat juist goed gaat na de vorige sessie.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn