Adem je vrij!          
In de ademcoachsessies werk ik volgens de ademtechniek van de verbonden ademhaling. Ademhalen, dat doen we allemaal maar ontspannen ademen is niet vanzelfsprekend. Let maar eens op je ademhaling als je iets spannends doet, als je stress hebt of als je iet ervaart wat je raakt. Zonder dat je je er bewust van bent, houd je je adem in of ga je over op een hoge borstademhaling. En dat heeft effect op je lichaam, je voelen, je denken en je zijn.

Onze emoties zijn onlosmakelijk verbonden met onze ademhaling. Hoe is dat bij jou? Adem je diep in je buik of meer in je borst?
Is je ademhaling rustig of gelijkmatig of sla je onbewust stukjes over? Hoe ademt je middenrif? Als de ademhaling zich kort aanpast en dan weer in een rustig ritme terugkomt, geeft dat geen problemen.
Echter, vanaf onze eerste ademtocht tot aan nu maken we van alles mee dat ons emotioneel raakt en passen we onze ademhaling regelmatig aan nieuwe situaties aan. Dat vormt ons adempatroon. Door alleen al dit patroon te observeren, vertel je veel over hoe je  - onbewust - in het leven bent gaan staan.
Je lichaam heeft alles in zich, maar kun je er ook bij? Tijdens een ademsessie leer je weer volledig te ademen en kom je op een heel natuurlijke manier weer in contact met je hele lichaam en 'zijn'. Beter leren ademen is een groot cadeau voor jezelf voor wat je uit het leven kunt halen. En je hebt het altijd bij je.

Intake
In de intake staan we stil bij de negatieve gedachten en overtuigingen die je afhouden van wie je daadwerkelijk bent.

Begeleiding tijdens de sessie
Je wordt je bewust van je ademhaling. Onder mijn begeleiding ga je dieper ademen. Je ademt in het begin bewust en alert om de ademhalingsgebieden te openen. De pauzes tussen de ademhalingen laat je steeds meer achterwege, wat heel onnatuurlijk aanvoelt. Dit noemen we verbonden ademen. Je ademt door je mond, waardoor grote hoeveelheden zuurstof je lichaam instromen. Je ademhaling is hoorbaar en de  nadruk ligt op de inademing.
De uitademing laat je in één keer los. Het energieniveau van je cellen stijgt en de ademhalingsgebieden die afgesloten zijn kunnen zich weer openen. Ik ondersteun je daarbij. Er zijn drie gebieden waar de ademhaling te zien is en waar we onze adem naartoe kunnen laten stromen: de buik, het middenrif en de borst.
Dit ritme wordt na enige tijd min of meer automatisch: je ademt zonder moeite en zonder inzet. Je kunt de vastgezette spanning voelen doordat het in die lichaamsdelen kan gaan tintelen, verstijven of verkrampen. Dat voelt niet altijd aangenaam, maar je hoeft er niet bang voor te zijn. Je natuurlijke ademhalingspatroon herstelt zich en je krijgt er enorm veel ruimte en vrijheid voor terug.
Door de ademhaling volledig te openen en te verbinden worden beladen emoties voelbaar en geïntegreerd. Je ervaart meer ruimte in je lichaam en in je hoofd.


In de sessie maak ik gebruik van:
- energetisch werken met het lichaam en het energetisch loskomen van de energetische lading in het lichaam.
- visualisatie en associatie in het loslaat proces.
- affirmaties ter activering en heling.
- met levensenergie (zuurstof) vullen van het lichaam met positieve energie.
In de ademsessies werken we met de kracht van de ademhaling (door de emoties heen ademen).
Ik werk ook met emotionele drukpunten om de in de intake vastgestelde emoties te triggeren.

Tweede deel en afronding van de sessie
Levensenergie laten stromen en contact maken met het hogere bewustzijn.
Finetunen op jou energie als cliënt en vertrouwen op intuïtie en begeleiding.

Ik werk met een plan van aanpak om het gewenste gedrag in te slijpen.
Als coach leer ik je gedragsverandering concreet te maken en samen maken we hiervoor een strategie.

Je ademhaling heeft invloed op je zenuwstelsels. Lees meer
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn